Labelcall - FAQ

FAQ

Labelcall dla systemu Android jest kompatybilny ze smartfonami z systemem Android 4.1 lub nowszym.

Obecnie Apple nie zapewnia zaplecza technicznego niezbędnego do stworzenia aplikacji kompatybilnej z ich systemem, ale gdy tylko bedzie taka możliwość, na pewno stworzymy taką wersję.

Skorzystaj z naszego przewodnika konfiguracji, aby poprawnie zainstalować Labelcall.
Wybierz przewodnik zaprojektowany dla Twojej platformy:

Instrukcja instalacji dla Pipedrive

Instrukcja instalacji dla Allegro

Instrukcja instalacji dla Shoper

Instrukcja instalacji dla Woocommerce

Poszukaj odpowiedzi w tym poradniku problemy z widgetem.
Możesz też, zamiast korzystać z widgetu skorzystać z obsługi połączeń przez naszą aplikację - to powinno rozwiązać problem. Możesz
Skontaktuj się z nami za pomocą formularza dostępnego na stronie kontaktowej. Możesz nas również znaleźć na swoich ulubionych platformach społecznościowych, napisz do nas wiadomość za pośrednictwem naszego profilu na Facebooku. Możesz także skorzystać z komunikatora w prawej dolnej części tej strony.

Możliwe rozwiązanie: 

1. W panelu zwalniania pamięci przytrzymaj okno aplikacji, aby pojawiły się dodatkowe opcje: blokada aplikacji przed zamknięciem, podział ekranu i dodatkowe ustawienia aplikacji

 

Po kliknięciu w blokadę aplikacji (kłódkę) blokowana jest możliwość usunięcia aplikacji z pamięci urządzenia, a obok nazwy aplikacji widzimy ikonę zamkniętej kłódki.
Aplikacja Labelcall powinna działać poprawnie, nawet jeśli chcesz zwolnić pamięć, usuwając aplikacje działające w tle.
Ważne! Odblokowanie aplikacji Labelcall w celu zwolnienia pamięci wewnętrznej odbywa się w ten sam sposób, poprzez kliknięcie ikony blokady aplikacji.

  1. W panelu zwalniania pamięci przytrzymaj okno aplikacji, aby pojawiły się dodatkowe opcje: blokada aplikacji przed zamknięciem, podzielony ekran i dodatkowe ustawienia aplikacji.

 

Po kliknięciu dodatkowych ustawień aplikacja wyświetli panel do wprowadzania zmian. Wybieramy opcję Autostart. Aplikacja LabelCall uruchomi się ponownie automatycznie po kilku chwilach po zwolnieniu z pamięci wewnętrznej i będzie działać w tle. Te informacje można znaleźć w panelu powiadomień telefonu.

Kontakt

Chętnie odpowiemy na dodatkowe
pytania dotyczące naszej usługi.